İşitme Cihazı

İşitme cihazı işitme kaybı ve kulak çınlaması (tinnitus) gibi rahatsızlıkların tedavisinde yararlanılan bir üründür. Bu cihazların; sesin yükseltilmesi, netleştirilmesi veya istenmeyen seslerin baskılanması gibi işlevleri bulunmaktadır.

İşitme cihazı pili, cihazların çalışması için gerekli olan enerjiyi sağlamaktadır. Bazı kulak cihazı pilleri şarj edilebilirken bazılarının ise zamanla yenileriyle değiştirilmesi gerekmektedir. İşitme cihazları, duyma problemi yaşayan kişilerin daha kaliteli bir yaşantı sürmelerine yardımcı olmaktadır. Duyma sorunları doğuştan gelebileceği gibi sonradan da oluşabilmektedir. Duyma cihazları aynı zamanda kulak çınlaması probleminin rehabilitasyonunda da faydalı olmaktadır.

İşitme Cihazı Fiyatları

İşitme cihaz fiyatlarını etkileyen pek çok ölçüt bulunmaktadır. Kulak cihazı çeşitleri bunların başında gelmektedir. İşitme cihazları, farklı tasarım detaylarına sahip olacak şekilde üretilmektedir. Örneğin kulak içi işitme cihazları, gizlilik odaklı ürünlerdir. Bu cihazlar kanal içi olarak da isimlendirilen, görece daha küçük ve şık ürünlerdir.

Kullanıcıların pek çoğu kulak içi cihazları tercih etmek istemektedir. Bu haklı bir talep olsa da bazı ağır vakalarda kulak arkası işitme cihazlarının daha etkili olduğu bilinmektedir. Bu nedenle işitme uzmanı olarak da bilinen odyologların tavsiyeleri önemlidir. İşitme cihazları modelleri de fiyatları etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır.

Farklı duyma cihazı modelleri, birbirlerinden farklı teknik detaylara ve ek özelliklere sahip olabilmektedir. Çeşitli aksesuarların ve mobil uygulamaların desteklenmesi bunlar arasında gösterilebilir. Bu farklılıklara ek olarak üretici firmaların fiyatlandırma politikaları da ücretler üzerinde etkili olmaktadır. Kulak işitme cihaz fiyatları hakkında güncel bilgiler edinmek için bizimle iletişime geçebilir veya merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

isitme-cihazi

Tek Kulak İşitme Cihazı Fiyatları

Kulak cihazı fiyatları ne kadar? Fiyatların etkilendiği parametrelere daha önce değinmiştik. Bunlardan biri de SGK karşılama oranıdır. Peki SGK işitme cihazına ne kadar ödeme yapıyor? Sosyal Güvenlik Kurumu, kişilerin kendisine veya bakmakla yükümlü oldukları kişilere sadece belli oranlarda ödeme yapmaktadır. Kulak işitme cihazlarını devlet karşılıyor mu? Karşılanan tutarlara aşağıdaki tablo üzerinden ulaşabilirsiniz.

SGK’nin Karşıladığı MiktarMaaştan Kesilen Miktar
Çalışan2.422,40 ₺0,00 ₺

Yetişkinler
Emekli3.028,00 ₺302,80 ₺
Çalışan3.633,84 ₺0,00 ₺

13-18 Yaş Arası
Emekli4.542,00 ₺454,20 ₺
Çalışan3.875,84 ₺0,00 ₺

5-12 Yaş Arası
Emekli4.844,80 ₺484,48 ₺
Çalışan4.630,32 ₺0,00 ₺

0-4 Yaş Arası
Emekli5.450,40 ₺545,04 ₺

İşitme cihazlarında pil noktasında da farklı markaların ürünleri olduğu bilinmektedir. SGK işitme cihazları pillerini de belli bir miktarda karşılamaktadır. Kurum, kendi sisteminde kayıtlı bulunan her bir cihaz pili için yıllık olarak 472 TL ödemektedir (2023). Bu tutar, katılım payından muaftır.

isitme-cihazi

Kulak Cihazı Kullanım Alanı

Halihazırda bir duyma cihazı ürünü kullanıyorsanız tekrar doktora gitmenize gerek kalmadan cihaz satın alabilirsiniz. Ancak ilk kez alınacaksa bu durum geçerli değildir. Mobil ve masaüstü uygulama destekleri ile uygulamaların düzenli olarak güncellenmesi, işitme cihazlarını kullanan hastaların hayat konforlarını oldukça arttırmaktadır.

Kulak cihazı tamiri ve cihaz pilinin değiştirilmesi gibi hususlar, potansiyel duyma cihazı kullanıcılarının sıkça araştırdığı konular arasında yer almaktadır. İşitme cihazlarının bir kısmında pil değişimi gerekliyken bir kısmı şarj edilebilir pillere sahiptir. Pil değişimi, oldukça kolay ve pratik bir işlemdir. Cihaz pillerine Uzman Ses İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi’nden de ulaşabilirsiniz.

İşitme kaybına uğradığı hekim tarafından doğrulanan kişiler, odyoloğa yönlendirilmektedir. Burada bir odyolog veya odyometrist tarafından, duyma kaybının derecesinin belirlenmesi için işitme testi gerçekleştirilmektedir. İşitme kayıplı bireylerin kullanımına en uygun cihazların seçiminde işitme uzmanlarımızdan bilgi ve tavsiye alabilirsiniz.

İşitme Cihazı Markaları

Bazen duyma problemi tek bir kulakta meydana gelebilir. Böyle durumlarda kişi yalnızca bir kulağı için duyma cihazı temin etmek isteyebilir. Bu amaçla tekli satılan cihaz modelleri de mevcuttur. Cihaz kullanımlarınız için gerekli detayları bir KBB hekiminden veya odyologdan öğrenebilirsiniz.

İşitme cihazları nihayetinde elektroniktir ve elektrik enerjisiyle çalışmaktadır. Bu enerjiyi kablo ile aktarmak oldukça kullanışsız olacağından piller tercih edilmektedir. Bu cihazlar taşınabilirdir. Okulda, sokakta, markette, aklınıza gelebilecek pek çok yere duyma cihazlarıyla birlikte gidebilir ve ondan aktif bir şekilde faydalanabilirsiniz.

İşitme cihazları farklı üreticiler tarafından tasarlanmakta ve piyasaya sürülmektedir. Merkezimiz, dünyanın önde gelen üreticilerinden Signia ile çalışmaktadır. Ayrıca Widex, Philips, Interton ve Oticon gibi farklı üreticiler de mevcuttur. Size en uygun cihaz modelleri hakkında bilgi ve danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.