Philips Kulak İşitme Cihazı

Philips kulak işitme cihazı alanında kulak içi ve kulak arkası işitme cihazı modellerinin üretimini gerçekleştiren bir markadır. İşitme cihazları sayesinde pek çok kullanıcının hayat kalitesi artmaktadır. Bu cihazlar yaş fark etmeksizin, hekim tarafından uygun görülen herkesin kullanımına sunulmaktadır.

Philips kulak işitme cihazı fiyatı; modelin teknik özellikleri, hangi prensiple çalıştığı ve ek uygulama desteği gibi detaylara göre değişebilmektedir. Bu nedenle tek bir fiyat belirtmek mümkün olmamaktadır. Philips veya Siemens işitme cihazı gibi seçenekler, farklı boyut ve teknik özellik detayları dikkate alınarak geliştirilmektedir.

Philips Kulak İşitme Cihazı Fiyatları

İşitme cihazları, işitme kaybı veya tinnitus gibi durumlarda kullanılabilen, farklı teknik özelliklere sahip ürünlerdir. Bu cihazların kullanılabilmesi için öncelikle bir KBB hekiminden randevu alınmalıdır. Hekim tarafından gerçekleştirilecek muayene sonucunda işitme problemi yaşadığı tespit edilen kişinin cihaz kullanması tavsiye edilebilir.

Doktor muayenesi sonrasında hasta, bir odyoloğa yönlendirilebilir. Odyoloji alanında çalışan sağlık profesyonelleri; işitme testlerinin gerçekleştirilmesi ve cihaz kullanımı hakkında bilgilendirme yapılması gibi görevleri yerine getirebilir. Philips kulak içi işitme cihazı üreticisi olarak dünyanın önde gelen markaları arasında yer almaktadır.

Philips kulak içi işitme cihazı fiyatları, cihazın teknik özellik detaylarından ve uygulama desteği gibi çeşitli özelliklerinden etkilenebilmektedir. Günümüzde pek çok kulak cihazı, yapay zekâ gibi desteklere sahiptir. Bu sayede cihaz, kullanıldığı süre içinde hastanın ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde kendini güncelleyebilmektedir. İşitme cihazları şarj edilebilir ürünler olarak, kişilerin yaşam standartlarını yükseltmektedir.

philips-kulak-isitme-cihazi

Devlet İşitme Cihazının Ne Kadarını Karşılıyor 2023?

Kulak işitme cihazının fiyatı ne kadar? İşitme cihazları farklı boyut, tip ve özelliklerde üretilmektedir. Cihazlar, genel olarak dört temel bileşenden oluşmaktadır. Bunlar mikrofon, amplifikatör, hoparlör ve pil olarak sıralanabilir. Duyma cihazları aşağıdaki işlevleri yerine getirerek çalışmaktadır.

Ses yükseltme
Ses netleştirme
Bulanık ses maskeleme
Gürültü engelleme

Devlet, cihaz fiyatlarının ne kadarını karşılıyor? Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortası olan hastaların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin cihaz giderlerini belli bir oranda karşılamaktadır. Bu konuda detaylı bilgiye aşağıdaki tablo üzerinden ulaşabilirsiniz.

SGK’nin Karşıladığı Miktar Maaştan Kesilen Miktar
 

Yetişkinler

Çalışan 2.422,40 ₺ 0,00 ₺
Emekli 3.028,00 ₺ 302,80 ₺
 

13-18 Yaş Arası

Çalışan 3.633,84 ₺ 0,00 ₺
Emekli 4.542,00 ₺ 454,20 ₺
 

5-12 Yaş Arası

Çalışan 3.875,84 ₺ 0,00 ₺
Emekli 4.844,80 ₺ 484,48 ₺
 

0-4 Yaş Arası

Çalışan 4.630,32 ₺ 0,00 ₺
Emekli 5.450,40 ₺ 545,04 ₺
philips-kulak-isitme-cihazi
philips-kulak-isitme-cihazi

Philips Kulak Arkası İşitme Cihazı

İşitmeye yardımcı olan cihazlar, aynı zamanda inatçı kulak çınlamalarının tedavisinde de destekleyici bir faktör olarak tercih edilmektedir. İşitme kayıplarının pek çok sebebi olabilmektedir. Bunların bir kısmı doğuştan gelirken bir kısmı da sonradan oluşabilmektedir. Peki hangi işitme cihazı iyidir? Dünya üzerinde başarılarıyla öne çıkan birçok cihaz üreticisi bulunmaktadır. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Signia (Siemens)
  • Philips
  • Widex
  • Oticon
  • Beltone
  • Phonak

Dünyanın en iyi işitme cihazı hangisi? En iyi cihaz, kullanıcıdaki sağlık problemini en iyi şekilde giderebilen, konforlu ve yüksek performanslı üründür. Bu şartları karşılayan birden çok cihaz modeli vardır. Bu nedenle kullanıcılar genellikle; cihaz boyutlarını, teknik detaylarını ve fiyatları dikkate alarak bir seçim yapmaktadır.

Kulak arkası cihaz modelleri, genel olarak daha büyük ölçülere sahiptir. Kulağın arkasına yerleştirilen bu cihazlar yerine kullanıcılar çoğunlukla kulak içi modelleri tercih etmektedir. Ancak bazı ağır vakalarda kulak arkası modeller daha etkili olmaktadır. Bu konudaki tercihlerinizi bir odyolog ile şekillendirebilirsiniz.

Philips İşitme Cihazı Yorumları

Philips, pek çok alanda yüksek performanslı ürünleriyle öne çıkan bir firmadır. Kullanıcı yorumları incelendiğinde genel anlamda yüksek memnuniyet ifadeleri dikkat çekmektedir. Ancak bazı kullanıcılar cihazın erken bozulduğundan yakınmaktadır.

Philips şarjlı işitme cihazı üretimleri ile tüketicilere ulaşmaktadır. Taşınabilir yapıdaki bu cihazlar enerjiyi depolayan pillerle çalışmaktadır. Gizlilik odaklı kulak içi modeller ve işlev odaklı kulak arkası modeller mevcuttur. Örneğin Philips 2030 işitme cihazı (Mini Rite) gibi modeller kulak arkası olacak şekilde tasarlanmıştır.

Philips işitme cihazı fiyatları 2023 yılında ne kadar? Fiyatlar, seçilecek olan modele göre değişiklik gösterdiğinden güncel fiyatlar için üreticinin web sayfasını düzenli olarak ziyaret etmek gerekebilir. Uzman Ses, deneyimli üretici Signia ile çalışmaktadır. Signia işitme cihazı fiyatları hakkında güncel bilgiler edinmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.