Kulak İçi İşitme Cihazları

Kulak içi işitme cihazları daha minimal bir tasarımla birlikte daha düşük bir görünürlüğe sahiptir. Ancak bazı ağır vakalarda kulak arkası işitme cihazları önerilmektedir. Kulak içi işitme cihazı tavsiyesi için hekim ve odyolog yönlendirmelerini dikkate almak önemlidir.

Kulak içi işitme cihazları yorumları göz önünde bulundurulduğunda, düşük görünürlük düzeyinin cezbedici bir faktör olduğu ortaya çıkmaktadır. Ancak kulak içi cihaz seçenekleri bir miktar daha maliyetli olabilmektedir. İnsanlar doğuştan veya sonradan duyma kaybı yaşayabilmektedir. Her yaştan insanı etkileyebilen bu problem çoğu senaryoda iyileştirilebilmektedir. Kulak cihazı olarak da bilinen işitme cihazı, işitme kaybı ve kulak çınlaması gibi sorunlardan yakınan kişiler için önemli bir yardımcıdır.

Görünmeyen Kulak İçi İşitme Cihazları Fiyatları

İşitme cihazları kulak içi ya da kulak arkası bir şekilde tasarlanmış olabilir. Aslında bu tasarım sadece görünürlüğü değil bir ölçüde işlevi de etkilemektedir. Bu açıdan bakıldığında sağlık uzmanlarının tavsiyelerine uymak gerekmektedir. Kulak içi işitme cihazı fiyatı ne kadar? Fiyatlar; cihazın teknik detaylarından, ek uygulama özelliklerinden ve üretici firmanın ücretlendirme politikalarından etkilenmektedir.

Kulak içi işitme cihazı SGK karşılıyor mu? Evet, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu ücretleri belli oranlarda karşılamaktadır. Karşılama oranı yaş gruplarına göre de farklılık gösterebilmektedir. Kulak içi işitme cihazı fiyatları sigortası olan hastalar için SGK karşılama oranından da etkilenmektedir. Detaylı bilgiye aşağıdaki tablo üzerinden ulaşabilirsiniz.

SGK’nin Karşıladığı Miktar Maaştan Kesilen Miktar
 

Yetişkinler

Çalışan 2.422,40 ₺ 0,00 ₺
Emekli 3.028,00 ₺ 302,80 ₺
 

13-18 Yaş Arası

Çalışan 3.633,84 ₺ 0,00 ₺
Emekli 4.542,00 ₺ 454,20 ₺
 

5-12 Yaş Arası

Çalışan 3.875,84 ₺ 0,00 ₺
Emekli 4.844,80 ₺ 484,48 ₺
 

0-4 Yaş Arası

Çalışan 4.630,32 ₺ 0,00 ₺
Emekli 5.450,40 ₺ 545,04 ₺

Kulak İçi İşitme Cihazı Kullananların Yorumları

Bir kulak işitme cihazı, farklı seviyelerdeki işitme kayıplarının tedavisinde veya tinnitus (kulak çınlaması) probleminin rahatlatılmasında kullanılabilir. İşitme cihazları sayesinde duyma kaybı yaşayanlar, önemli ölçüde tekrar duyabilir. Modeline göre değişebilse de bir işitme cihazı,

  • Ses yükseltme
  • Ses netleştirme
  • Gürültü önleme
  • Bulanık ses maskeleme

şeklinde sıralanabilecek işlevleri yerine getirebilmektedir. Doğuştan gelen ağır işitme engellerinin varlığında, iç kulağa implant da yapılabilmektedir. Bu işlem koklear implant olarak bilinir. Kulak içi veya kulak arkası şeffaf ve şık tasarımlı işitme cihazı modelleri de bulunmaktadır. Cihaz modelleri duyma kaybının düzeyine bağlı olarak farklı mikrofon ya da işlemci teknolojilerine sahip olabilirler.

Kulak içi işitme cihazı ne kadar? Sorusunun cevabı, cihazın teknik detaylarına ve ek uygulama desteği gibi özelliklerine göre değişebilmektedir. Güncel bilgiler için bizi ziyaret edebilir ya da web sayfamızdaki iletişim bilgilerimiz üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

kulak-ici-isitme-cihazlari

En İyi Kulak İçi İşitme Cihazı Hangisi?

Kulak içi işitme cihazı kullananlar genel olarak bu cihazların daha gizli olmasından memnuniyet duymaktadırlar. Kulak içi cihazlar halk arasında görünmeyen işitme cihazı olarak da bilinmektedir. Ağır duyma problemi gibi özel bir sorun yoksa, işlev açısından da diğer modellere kıyasla anlamlı bir fark olmayacaktır.

En iyi işitme cihazı veya en iyi kulak içi işitme cihazı, kullanıcının ihtiyaçlarını en etkili şekilde karşılayan cihazdır. Duyma kaybı probleminin düzeyi, her hastada farklı olabilir. Hatta bazı hastalar, kulak çınlaması problemi için işitme cihazı kullanabilir.

Uzman Ses İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi olarak dünya çapında bir marka olan Signia ile çalışıyoruz. Farklı modellerde işitme cihazı fiyatları ya da kulak içi işitme cihazları fiyatları gibi konular hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kulak İçi İşitme Cihazı Kaç Yaşında Kullanılır?

Hekimin gerekli görmesi ve hastanın ihtiyaç duyması halinde cihazlar tüm yaş gruplarında kullanılabilir. Peki sinirsel işitme kaybı nedir? Duymayı sağlayan sinirler zarar gördüğünde ses dalgaları beyne iletilememektedir. Bu sağlık problemi klasik işitme cihazı çeşitleri ile ortadan kaldırılamamaktadır. Koklear implant, bu tür durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemi olmaktadır.

Çocuklarda kulak boyutu bir miktar daha küçüktür. Bu yaş grubuna özel olarak tasarlanmış daha küçük boyutlu kulak içi cihaz modelleri mevcuttur. Kulak içi cihazlar, duyma problemi yaşayan kişilerin kulak kanalına yerleştirilmektedir. Bu yüzden kulak arkası modellere kıyasla daha düşük bir görünürlüğe sahiptir.

Tamamen kulak içine yerleştirilen duyma cihazları da mevcuttur. Bu cihazlar hem daha gizlidir hem de daha doğal bir işitme deneyimi sağlamaktadır. Daha büyük cihazlar ise daha fazla ek özelliğe ve ayar seçeneğine sahip olabilmektedir. Bluetooth gibi kablosuz bağlantı özelliğine sahip işitme cihazları sayesinde kullanıcılar cihaz üzerinden telefon görüşmesi de yapabilmektedir.

kulak-ici-isitme-cihazlari