İşitme Kaybı Tedavisi

İşitme kaybı tedavisi yüksek oranda gereksinim duyulan bir işlemdir. Peki işitme kaybı geri gelir mi? Pek çok işitme kaybının geri dönüşü vardır. Tedaviler bu noktada oldukça etkili olmaktadır. Kortizon iğnesi, cerrahi girişimler, işitme cihazları gibi farklı yöntemler bulunmaktadır.

İşitme kaybı tedavisi son gelişmeler 2022 yılında da oldukça araştırılan bir konudur. Bu alandaki tedaviler işitme kaybının türüne, sebebine ve ağırlığına göre değişebilmektedir. Örneğin iç kulak işitme kaybı tedavisi için koklear implant gibi yöntemler uygulanabilir. Sesler eğer ağır veya düşük bir tonda duyuluyorsa işitme cihazı tedavisi devreye girebilir. Bu konuda sizin için en doğru yöntemi hekiminiz planlayacaktır.

Sinirsel İşitme Kaybı Tedavisi

İç kulaktaki bir sinirsel hasar duyma kaybı sorununa yol açabilir. Sinirsel kayıplarda kesin bir çözüm ya da tedavi olmasa da bu alanda işitme cihazları hastaya yardımcı olabilir ve daha iyi işitmesini sağlayabilir. Bu cihazlar ayrıca kulak çınlaması durumuna karşı da etkilidir.

Doğuştan ya da genç yaşta işitme kaybı görülebileceği gibi ileri yaşlarda da gelişebilir. Uzman Ses, dünyaca ünlü işitme cihazı firması Widex ile çalışarak hastaların hayatı daha iyi duymasını sağlamak için çalışmaktadır. Widex ürün aileleri aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Widex Evoke
  • Widex Beyond
  • Widex Unique
  • Widex Dream
  • Widex Menu
  • Widex Moment

Her birey işitme engelli olmaya adaydır. Ancak bu engellerin pek çok durumda geri dönüşü vardır. Duymanızı etkileyen tüm sorunlarınız için vakit kaybetmeden tedavi olmanız, daha konforlu ve sağlıklı bir hayat sürmenizi sağlayacaktır.

İşitme kaybı tedavisi

Tek Kulak İşitme Kaybı Tedavisi

İşitme kaybı tek kulakta olabileceği gibi her iki kulakta da gerçekleşebilir. Kaybın tek veya iki kulakta olması fark etmeksizin sorunun nedenine uygun olarak bir tedavi planlaması yapılır. Sağlık bilimleri alanında işitme kaybı ve tedavisiyle ilgilenen alan odyoloji olarak bilinir. Ayıca bir hasta, bu alandaki problemleri için kulak burun boğaz (KBB) hekiminden randevu alarak ilk muayenesini gerçekleştirebilir.

İşitme kaybının tedavisi var mı? Elbette, pek çok işitme kaybı çeşidinin tedavisi bulunmaktadır. Kök hücre tedavisi ya da kortizon tedavisi gibi nispeten yenilikçi yaklaşımlar ve gün geçtikçe gelişerek hem işlev hem de tasarım olarak oldukça iyi bir noktaya gelen işitme cihazları, hastaların yaşamlarını kolaylaştırmaya devam etmektedir.

Peki kulakta işitme kaybı nasıl geçer? Eğer uzunca bir süre yüksek sese maruz kalmaya ya da psikiyatrik faktörlere bağlı gelişen bir duyma kaybı mevcutsa, zaman içinde kendiliğinden geçebilir. Ama örneğin beyindeki bir tümör de duyma sorunlarına yol açabilir. Böyle bir durumda tümöre yönelik bir tedavi planlanır. Kulakta işitme kaybı tedavisi için en iyi seçeneği sağlık profesyonelleri sizin için planlayacaktır.